Tütün İşleme Kursu | Kampüs Sertifika
E-Devlet Onaylı

Üniversite Onaylı

E-Devlet Onaylı

E-Devlet Onaylı

Online Sınav

Online Sınav

Tütün İşleme Kursu

Kontenjan Dolmadan Kaydınızı Yaptırın
Bu Grubun Son Kayıt Tarihine Kalan Süre

00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.

Tütün İşleme Kursu
Çağrı Merkezi
Eğitimlerimiz Hakkında Sorularınız İçin Danışmanlarımızı Arayabilirsiniz.

Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Tütün İşleme Kursu

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışmak üzere meslek elemanı yetiştirilen kurslardan biri de tütün işleme kursudur. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun baz alındığı tütün işleme kursu, gıda teknolojisi alanında faaliyet gösteren iş yerlerinde kurumsal eğitim olarak verilir. Bireysel olarak hem örgün eğitim hem online eğitim olarak tütün işleme eğitimi almak mümkündür. Üniversite onaylı tütün işleme kursu sonunda yeterlilik göstergesi olan sertifika da verilir.

İşlenmiş Tütün Nedir?

Tütün, Nicotiana cinsindeki birçok bitkinin adıdır. Dünyada 70’in üzerinde tütün türü mevcuttur. Tütün sigara, pipo, puro ve nargile tüketiminde kullanılır. Tütünün sınıflandırılması ambalajlanması ve markalanması tütün işlemesi anlamında gelir. Tütün işleme, tütün manipülasyonu olarak da adlandırılır. Tütün işleme faaliyetleri Tütün Üretimi, İşlenmesi, İç ve Dış Ticareti İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında gerçekleştirilir.

Meslek kodu 3142.44 olarak belirlenmiş olan tütün tarımı ve işleme elemanı meslek elemanlarının iş tanımına dahil olan görev ve sorumlulukları şöyledir:

Tohumluk üretimi

Tarla döneminde yapılması gereken bakım işlemleri

Hastalık ve zararlı kontrolü

Toprağın analiz edilmesini sağlama

Tütün tohumlarının yetişmesini sağlamak

Tohumluk seçimi yapmak

Tütün İşleme Kursu Eğitim Süresi

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde tütün işleme kursu eğitim programının süresi en az 40 saattir.

Tütün İşleme Kursu Ders İçerikleri

Tütün işleme kursu eğitim süresince iş kazası ve meslek hastalıkları, acil durumlarda alınması gereken tedbirler gibi iş sağlığı ve işçi güvenliği konuları ele alınır. Mesleki bilgi olarak detaylarına değinilen konular ise şöyledir:

Tütün Bakım ve Fermantasyon Süresi

Maniplasyon

Harmancılık

Sigara İmalatı

Sigara İmalatı

Fümigasyon

Hastalık ve Zararlılar

Kalite Bilinci

Müşteri Memnuniyeti

Tütünde Kalite Kontrol Kriterleri

Tütün işleme kursu eğitim programının sonunda şu soruları detaylarıyla yanıtlayabilecek bilgiye sahip olunur:

Tütün işleme faaliyetlerinin yasal dayanağı nedir?

Tütün işleme faaliyetlerinde süreç nasıl ilerler?

Tütün bakımı nasıl yapılır?

Tütünün bakımı ve hazırlanması sırasında alınabilecek iş güvenliği önlemleri nelerdir?

Sigara üretimi ve kalite kontrolü aşamasında nelere dikkat etmek gerekir?

Tütüncülük politikası nedir?

Tütün İşleme İş Olanakları

Tütün işleme kursu sonunda tütün işleme sertifikası verilir. Bu sertifika sayesinde tütün işleme meslek elemanı olarak gıda teknolojisi alanında çalışmak mümkün olur. Tütün işleme faaliyetlerinden sorumlu olan meslek elemanlarının çalışma alanları şöyledir:

Sigara fabrikaları

Tütün fabrikaları

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde tütün işleme kursu en az ilkokul mezunu olan herkese açık bir sertifika programıdır. Zihinsel ve fiziksel yeterliliğe sahip olanlar kursa katılabilirler. Kursiyerlerin el göz koordinasyonun yüksek olması ve el becerilerinin olması da önem taşır.

Nasıl Katılırım?

Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.

İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.

Tütün İşleme Sertifikası Nasıl Alınır?

Gıda teknolojisi alanında tütün işleme elemanı olarak çalışmak isteyenlerin öncelikle tütün işleme sertifikası alması gerekir. Sertifika almaya hak kazanmış için sertifika sınavında başarılı olmak gerekir. Eğitim sürecinin hemen ardından yapılan sınavda en az 45 puan alanlar üniversite onaylı tütün işleme sertifikası alır.

Tütün İşleme Sertifikası Geçerliliği

Tütün işleme sertifikası, tütün işleme faaliyetlerini gerçekleştiren fabrika ve üretim tesislerinde geçerlidir. Sertifikanın geçerliliği üzerindeki üniversite onayı ile belirlenmiştir. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa göre e-devlet üzerinden sorgulanabilen sertifika tüm kurumlar tarafından kabul edilmek zorundadır. Tütün İşleme Sertifikası

Neden Kampüs Sertifika?
  • dollar

    Ömür Boyu Erişim

  • paper-plus

    Ücretsiz Egzersiz Dosyaları

  • airplay

    Mobil, Tablet ve TV'den Erişim

  • clipboard

    Üniversite Onaylı Sertifika

  • clipboard

    19 Yıllık Deneyim