Tel Büküm Elemanı Kursu | Kampüs Sertifika
E-Devlet Onaylı

Üniversite Onaylı

E-Devlet Onaylı

E-Devlet Onaylı

Online Sınav

Online Sınav

Tel Büküm Elemanı Kursu

Kontenjan Dolmadan Kaydınızı Yaptırın
Bu Grubun Son Kayıt Tarihine Kalan Süre

00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.

Tel Büküm Elemanı Kursu
Çağrı Merkezi
Eğitimlerimiz Hakkında Sorularınız İçin Danışmanlarımızı Arayabilirsiniz.

Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Tel Büküm Elemanı Kursu

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde tel büküm elemanı kursu, metal teknolojisi sektöründe tel büküm işlemlerini yapan meslek elemanını yetiştiren eğitim programıdır. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun baz alındığı tel büküm elemanı kursu, tehlikeli işlerin gerçekleştirildiği şirketlerde kurumsal eğitim olarak da verilir. Örgün ve online eğitim olarak düzenlenen tel büküm elemanı kursunun amacı mesleki yeterlilik kazandırmaktır. Üniversite onaylı tel büküm elemanı kursu eğitim sürecinin sonunda tel büküm elemanı sertifikası verilir.

Tel Büküm Elemanı Nedir?

Tel büküm elemanları metal teknolojisi alanında çalışan meslek elemanlarıdır. Tel büküm elemanlarının meslek kodu SGK tarafından 8121.92 olarak belirlenmiştir. Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde tel büküm elemanı kursu eğitim programının sonunda alanda çalışma fırsatı bulan tel büküm elemanları şu görev ve sorumlulukları yerine getirirler:

Büküm makinesini üretime hazırlamak

Üretim için kullanılması gereken telleri veya kabloları seçmek

Büküm makinesini çalıştırma

Deformasyonları kontrol etme ve hatalı üretilmiş ürünleri ayrıştırma

Makinenin aylık ve yıllık bakımlarının yapılmasını sağlama

Makinenin günlük temizliğini yapma

Makinedeki basit arızaları giderme

Büyük çaplı arızaları raporlama

Tel Büküm Elemanı Kursu Eğitim Süresi

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde tel büküm elemanı kursu eğitim programının süresi en az 40 saattir.

Tel Büküm Elemanı Eğitimi Ders İçerikleri

Tel büküm elemanları, tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfında yer alan şirketlerde çalışırlar. Görev ve sorumluluklarını yerine getirirken iş sağlığı ve işçi güvenliği kurallarını uygulamak durumundadır. Bu nedenle tel büküm elemanı kursu eğitim sürecinde, tel büküm işleri konularının yanı sıra iş sağlığı ve işçi güvenliği konuları üzerinde durulur.

Tel büküm işleri için çalışma ortamı nasıl olmalıdır?

Tel büküm işleri yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tel büküm işlerinde hangi makine ve ekipmanlar kullanılır?

Tel bükme makinesi nasıl kullanılır?

Kullanılan malzemelerin bakımı nasıl yapılır?

Tel Büküm Elemanı İş Olanakları

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde tel büküm elemanı kursu sonunda verilen sertifika tel bükme elemanı unvanıyla çalışmak için temel oluşturur. Tel büküm işi yapan meslek elemanları mesleki niteliklerine göre benzer alanlarda da çalışabilirler.

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde tel büküm elemanı kursu eğitim programına katılmak için en az ilkokul mezunu olmak gerekir. Fiziksel ve zihinsel yeterliliğe sahip olmak da önem taşır.

Nasıl Katılırım?

Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.

İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.

Tel Büküm Elemanı Sertifikası Nasıl Alınır?

Metal teknolojisi alanında tel büküm elemanı unvanıyla çalışmak isteyenlerin tel büküm elemanı sertifikası alması gerekir. Sertifika almaya hak kazanmak eğitim sürecinin sonunda düzenlenen sınavda en az 45 puan alarak başarılı olmayı gerektirir.

Tel Büküm Elemanı Sertifikası Geçerliliği

Tel büküm elemanı sertifikası metal teknolojisi sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde geçerlidir. Sertifikanın üniversite onaylı olması her yerde geçerli olduğunun ispatıdır. Kurs bitirme belgesi niteliği taşıyan üniversite onaylı tel büküm elemanı sertifikası e-devlet üzerinden sorgulanabilir. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa göre özel sektördeki işletmeler ve kamu kurum ve kuruluşları üniversite onayı taşıyan sertifikayı kabul etmek zorundadır.

Tel Büküm Elemanı Sertifikası
Neden Kampüs Sertifika?
  • dollar

    Ömür Boyu Erişim

  • paper-plus

    Ücretsiz Egzersiz Dosyaları

  • airplay

    Mobil, Tablet ve TV'den Erişim

  • clipboard

    Üniversite Onaylı Sertifika

  • clipboard

    19 Yıllık Deneyim