Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Sınai ve tıbbi gazlar üretim, dolum ve depolama kursu kimya teknolojisi alanında meslek elemanı yetiştiren eğitim programıdır. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu esas alınarak düzenlenen kurs programı kurumsal eğitim olarak da verilir. Üniversite onaylı sınai ve tıbbi gazlar üretim, dolum ve depolama kursu sonunda kursiyerler mesleki bilgi ve beceriye sahip olurlar.
Eğitim İçeriği
Oksijen, karbondioksit, argon, asetilen, LPG gibi gazlar sınai gaz olarak adlandırılır. Sınai gazlar saf olarak elde edilir. Her sınai gazın üretimi farklıdır. Üretilen sınai gazlar endüstriyel amaçlarla kullanılır. Tıp alanında kullanılan gazlar ise tıbbi gazlar olarak adlandırılır. Bu gazlara oksijen, karbondioksit, azotproksit, azot oksit örnek verilebilir. Bu gazların üretimi, dolumu ve depolanması işlemlerini yapabilecek yeterliliğin kazanılması için mesleki eğitim gereklidir. Kimya teknolojisi alanında medikal ve sınai gaz üretim biriminde çalışan kişilerin görevleri şöyledir:
Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınai ve tıbbi gazlar üretim, dolum ve depolama kursu eğitim programının süresi en az 40 saat olarak planlanmıştır.
Sınai ve tıbbi gazlar üretim, dolum ve depolama işlemlerinde iş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulamak gerekir. Nitekim müfredat ilgili kanun esas alınarak belirlenmiştir. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak kurs programında şu konulara değinilir:
Alana ilişkin konular ise şu başlıklardan oluşmaktadır:
Müfredatta yer alan konu başlıkları sayesinde mesleğe ilişkin olarak özellikle de şu sorular yanıtlanmış olur:
İş Olanakları
Kurs programının sonunda kursiyerler kimya teknolojisi alanında meslek elemanı olarak çalışma fırsatı bulabilirler. Çalışma alanı ise faaliyet konusu medikal ve sınai gazlarda üretim, dolum ve satış olan fabrikalardır.
Kimler Katılabilir?
Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışabilmek için sağlıklı olmak kritik önem taşır. Bu nedenle kursiyerlerin fiziksel ve zihinsel olarak mesleğin gerektirdiklerini yerine getirebilecek yeterliliğe sahip olmaları beklenir. Bu alanda çalışmak isteyen herkes sağlıklıysa ve en az ilköğretim mezunu ise kursa katılabilir.
Nasıl Katılırım?
Sertifikasyon
Kimya teknolojisinin kullanıldığı alanlarda sınai ve tıbbi gazlar ile ilgili birimde;
Sınai ve tıbbi gazlar üretim, dolum ve depolama sertifikası, alanda çalışmak için gereken bilgiye sahip olunduğunun göstergesidir. Sertifika almak için kursa katılmak ve online eğitim sürecinin ardından online ortamda gerçekleştirilen sertifika sınavında başarılı olmak gerekir. Sertifika sınavında 100 üzerinden az az 45 puan alanlar sertifika almaya hak kazanırlar.
Sertifika Geçerliliği
Sertifika, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa göre tüm işletmeler tarafından mecburi olarak kabul edilir. Kimya teknolojisinin kullanıldığı gaz üretimi yapılan işletmelerde ihtiyaç duyulan bu sertifika üzerindeki üniversite onayı sayesinde istihdamda avantaj sağlar. Sertifika ömür boyu geçerliliğe sahiptir. Üniversite onaylı sınai ve tıbbi gazlar üretim, dolum ve depolama sertifikası, e-devlet üzerinden sorgulanabilir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim