Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Metal doğramacı kursu, metal teknolojisi alanında metal doğrama yapmakla sorumlu meslek elemanını yetiştiren eğitim programıdır. Kurs programı, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde düzenlenir. Kurumsal eğitim ve online eğitim olarak da verilir. Üniversite onaylı metal doğramacı kursu sonunda kursiyerler mesleği icra edebilecek yeterliliğe sahip olurlar.
Eğitim İçeriği
Metal doğrama, metal yapı elemanları ile doğrama (kapı, pencere, parmaklık, korkuluk) imalatı yapmak amacıyla kesme, soğuk şekillendirme, doğrultma, birleştirme ve montaj işlemleri yapılmasıdır. Metal doğrama için el aletleri, makineler ve bilgisayar kontrollü tezgâhlar kullanılır. Metal doğrama işlemlerinin yapılmasından sorumlu olan meslek elemanları metal doğramacı olarak adlandırılır.
SGK tarafından meslek kodu 7214.20 olarak belirlenmiş olan metal doğramacıların görevleri şöyledir:
Çalışma alet ve donanımının bakımını yapmak
Kullanılacak alt ve ekipmanları hazırlamak
Teknik çizimleri okumak
Kesme, bükme ve delme işlemlerini yapmak
Doğrama montajı yapmak
Raporlama yapmak
Metal doğramacı unvanıyla çalışan meslek elemanları bu görev ve sorumlulukları yerine getirirken iş sağlığı ve güvenliği konusundaki kuralları uygulamakla yükümlüdürler. Ayrıca kalite yönetim sistemi dokümanlarına uygun çalışmak gereklidir.
Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde metal doğramacı kursu eğitim programının süresi en az 40 saattir.
Metal doğramacıların iş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması zorunludur. Bu nedenle eğitim sırasında iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgiler paylaşılır. Metal doğramacılık mesleğine ilişkin konular da kapsamlıdır.
Kesme Makineleri
Boruları bükme tekniği
Vidalı ve kenetli birleştirme tekniği
Saclardan profil bükme
Sacların kenarlarını bükme
Kalıp türleri
Çelik eşya yapımı
Demir pencere, kapılar ve vitrin yapımı
Alüminyum profil kesme ve birleştirme
Alüminyum pencere, kapı ve vitrin yapma işleri.
Alüminyum panjur, asma tavan, cephe giydirme işleri
Eğitim sürecinin sonunda kursiyerler, şu sorulara yanıt verebilirler:
Metal doğramacılık işlemleri yapılırken nelere dikkat etmek gerekir?
Metal doğramacılıkta hangi kaynak çeşitleri kullanılır?
Kesim Makinelerinin temizliği ve bakımı nasıl yapılır?
Metal doğramacıda kullanılan kalıp türleri nelerdir?
İş Olanakları
Metal doğramacı kursu sonunda verilen sertifika metal doğramacı unvanıyla metal teknolojisi alanında çalışma imkânı sağlar. Metal doğramacıların benzer alanlarda eğitim alması kariyer gelişimi açısından avantaj sağlar.
Kimler Katılabilir
Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde metal doğramacı kursu için tek katılım koşulu en az ilkokul mezuniyet belgesine sahip olmaktır. Psikomotor becerilerin gelişmiş olması da önem taşır.
Nasıl Katılırım?
Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.
İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.
Sertifikasyon
Metal teknolojisi alanında, metal doğramacı unvanıyla metal doğramacı sertifikası alması gerekir. Sertifika almak için ise eğitim almak ve eğitim sürecini başarıyla tamamlamak gerekir. Sertifika sınavında en az 45 puan alan kursiyerlerin sertifika alması mümkün olur.
Sertifika Geçerliliği
Sertifika sınavında başarılı olan katılımcılara üniversite onaylı metal doğramacı sertifikası verilir. Sertifikadaki üniversite onayı, sertifikanın her yerde geçerli olduğunu ve e-devlet üzerinden sorgulanabildiğini gösterir. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa göre her kurum sertifikayı kabul eder.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim