Isıl İşlemci Kursu | Kampüs Sertifika
E-Devlet Onaylı

Üniversite Onaylı

E-Devlet Onaylı

E-Devlet Onaylı

Online Sınav

Online Sınav

Isıl İşlemci Kursu

Kontenjan Dolmadan Kaydınızı Yaptırın
Bu Grubun Son Kayıt Tarihine Kalan Süre

00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.

Isıl İşlemci Kursu
Çağrı Merkezi
Eğitimlerimiz Hakkında Sorularınız İçin Danışmanlarımızı Arayabilirsiniz.

 

Genel

Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Isıl İşlem Eğitimi

Isıl işlem eğitimi, metal teknolojisi sektöründe ısıl işlem uygulamaları yapmakla sorumlu meslek elemanlarını yetiştiren sertifika programıdır. Program, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik kapsamında düzenlenir. Üniversite onaylı ısıl işlem eğitimi sonunda kursiyerler sektörde ısıl işlemci olarak çalışabilirler.

 

Eğitim İçeriği

Isıl İşlemci Kimdir?

Isıl işlemci meslek elemanı, TS EN ve ISO standartlarına göre ısıl işlem uygulamaları yapar. Metal teknolojisi alanında ısıl işlemci unvanına sahip kişiler iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri almak koşuluyla şu görevleri yerine getirirler:

  • Belirlenen standartlara göre ısıl işlem uygulamak,
  • Sıcak ve soğuk şekillendirme işlemleri yapmak,
  • Metal yüzey ve muayene işlemleri yapmak,
  • Isıl işlemci mesleğinin gerektirdiği diğer tüm işlemleri yapmak.

Isıl İşlem Eğitimi Kurs Süresi

Isıl işlem eğitimi sertifika programının süresi en az 40 saattir.

Isıl İşlem Eğitimi Ders İçerikleri

Isıl işlem uygulamalarından sorumlu meslek elemanı yetiştiren kurs programında iş sağlığı ve iş güvenliği ile ısıl işlem uygulamaları irdelenir. Isıl işlem eğitimi alan kursiyerler eğitim süresi sonunda basit elektrik devreleri kurabilmesinin ve kontrol edebilmesinin yanı sıra şu soruları yanıtlayabilecek düzeyde bilgi sahibi olur:

Isıl işlem nedir?

Isıl işlem uygulamaları nelerdir?

TS EN ve ISO standartları nasıldır?

Isıl işlem uygulamalarında nelere dikkat etmek gerekir?

Metal yüzey muayenesi nasıl yapılır?

Yüzey sertleştirme için hangi yöntemler kullanılır?

 

İş Olanakları

Isıl İşlem İş Olanakları

Isıl işlem eğitimi alan kursiyerler metal teknolojisi alanında çalışabilirler. Isıl işlemci kursu sonunda mesleki yeterliklerini farklı eğitimlerle destekleyenler benzer alanlarda da çalışabilirler.

 

Kimler Katılabilir

Isıl işlemcilik sertifika programına katılmak için okuryazar olmak gerekir. Zihinsel ve fiziksel yeterlilik sahibi olmak da önemlidir. Sektörde çalışmak isteyenlerin yanı sıra söz konusu ders içerikleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler de kursa katılım sağlayabilirler. Kursa katılacak kişilerin şu kişisel özelliklere de sahip olması önem taşır:

  • Yüksek sorumluluk bilincine sahip olmak
  • Sabırlı olmak
  • Disiplinli olmak
  • Çalışkan olmak
  • Takım ruhuna sahip olmak

 

Nasıl Katılırım?

Nasıl Katılırım?

Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.

İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.

 

Sertifikasyon

Isıl İşlemci Sertifikası Nasıl Alınır?

Metal teknolojisi alanında ısıl işlemci meslek elemanı olarak çalışmak isteyenlerin sertifikaya sahip olması gerekir. Bazı iş yerleri kurumsal eğitimler takvimine ısıl işlemci eğitim programını dahil eder. Isıl işlemci sertifikası ücretleri online eğitimde daha düşüktür.

Isıl işlemci kursu eğitim sürecinin sonunda yapılan sertifika sınavında en az 45 puan aldığında başarılı sayılır. Üniversite onaylı ısıl işlemci sertifikası e-devlet üzerinden sorgulanma avantajına sahiptir. Siz de ısıl işlemci unvanıyla çalışmayı planlıyorsanız ısıl işlemci eğitimi programına katılabilirsiniz.

 

Sertifika Geçerliliği

Isıl İşlemci Sertifikası Geçerliliği

Isıl İşlemci sertifikası metal teknolojisi sektöründe faaliyet gösteren kurumların tümünde geçerlidir. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu doğrultusunda mesleki eğitim alanlara işe alımda öncelik tanınır.

Isıl İşlemci Sertifikası

 

Neden Kampüs Sertifika?
  • dollar

    Ömür Boyu Erişim

  • paper-plus

    Ücretsiz Egzersiz Dosyaları

  • airplay

    Mobil, Tablet ve TV'den Erişim

  • clipboard

    Üniversite Onaylı Sertifika

  • clipboard

    19 Yıllık Deneyim