Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Elektrik-elektronik teknoloji alanlarından olan görüntü ve ses sistemleri, günümüzün en görüntü ve ses araçlarına kaynaklık yapar. Görüntü ve ses sistemleri kursu da her iki alanı kapsayan dersler sunarak sistem kurulumu, bakımı ve onarımı konusunda bilgi sunmayı amaçlar. Kurs süreci, 3361 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa uygun şekilde kursiyere sunulur. Eğitim sonunda ise kursiyerin bilgi kazanımını belgeleyen kurs belgesine yer verilir.
Eğitim İçeriği
Görüntü ve ses sistemleri; görüntü, ışık ve seslendirme ekipmanlarının kalite kontrol standartlarına uygun kurulmasıdır. Görüntü ve ses sistemi aracılığıyla ilgili araçların çalışması sağlanır. İlgili sistemlerin kurulumunu ele alan meslek çalışanları bulunur. Yine montaj bakım ve onarım işi de görüntü ve ses sistemini ele alan çalışanların yaptığı işler arasındadır. Çalışanların mesleki yeterliliklerini kanıtlayan göstergelerinden biri ise eğitimdir. Görüntü ve ses sistemleri eğitimi, meslek çalışanların edinmesi gereken bilgileri ve uygulama becerilerini aktarır. Kurs sonunda verilen sertifika da mesleki yeterliliği gösteren kriterlerden biri olarak kursiyere sunulur.
Eğitim, ders modüllerine uygun olacak şekilde 40 saat kurs süreci içerir.
Online verilen görüntü ve ses sistemleri kursu, zaman ve mekân kısıtlaması içermez. Kursiyerler, diledikleri yer ve zamanda görüntü ve ses sistemlerini tanıtıcı ders içerikleri takip ederler. Kurs bitiminde başarılı olmaları durumunda da bilgi kazanımlarını sertifika aracılığıyla gösterme imkânına sahip olurlar.
Eğitim sürecinin genel ders içerikleri şöyledir:
Görüntü ve Ses Sistemleri Nelerdir?
Görüntü ve Ses Sistemlerinin Çalışma Mantığı
Temel Elektrik-Elektronik Kavramları
Devrelerin Ölçüm ve Denetlenmesi
Dijital Devre Kurulumu
Görüntü ve Ses Sistemleri Kurulumunda İşçi Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri
Görüntü ve Ses Sisteminde Kullanılan Araç ve Gereçler
Görüntü ve Ses Sistemleri Kurulumu
Görüntü ve Ses Sistemleri Onarım ve Bakımı
Görüntü ve Ses Sisteminde Arıza Tespiti
Anten Sisteminin Kurulumu ve Bakımı
Görüntü ve Ses Sistemi Elemanının Dikkat Etmesi Gerekenler
Kursu başarıyla tamamlayan katılımcılar;
Temel elektrik-elektronik kavramları,
Görüntü ve ses sistemlerinin çalışma esaslarını,
Görüntü ve ses sistemlerinde kullanılan ekipmanları,
Meslek elemanının uyması gereken İSG önlemlerini,
Görüntü ve ses sistemlerindeki onarım ve bakım işlemlerini,
Sistem arızalarının nasıl yapılması gerektiğini,
Görüntü ve ses sistemleri meslek elemanının sahip olması gereken becerileri öğrenmiş olurlar.
İş Olanakları
Görüntü ve ses sistemleri, elektrik-elektronik alanı içinde yer alır. Meslek elemanları, görüntü ve ses sistemleri teknisyeni unvanıyla gerekli görevleri yerine getirirler. Meslek çalışanlarının çalışma alanları da elektronik-elektrik teknik servisleri, televizyon-radyo ve ses stüdyoları ve atölyeleridir.
Kimler Katılabilir
Mesleğe dair bilgiler sunan görüntü ve ses sistemleri eğitimi kursuna, alan bilgilerine ulaşmak isteyen herkes katılabilir. Bununla birlikte verimli bir kurs süreci geçirmek için temel elektronik-elektronik kavramlarına aşina olmak ve mesleği araştırmak gerekir. Yine alanın tehlikeli iş kapsamında olduğunu bilerek mesleki eğitime katılmak lazımdır.
Nasıl Katılırım?
Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.
İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.
Sertifikasyon
Kurs, mesleki yeterlilikleri içeren derslerle beraber sertifika sınavı uygulamasını da kapsar. Online sertifika sınavının geçme notu en az 45 puandır. Kursiyerler, 45 ve üzeri puan almaları durumunda görüntü ve ses sistemleri kurs bitirme belgesi alırlar. Alınan belge, kursiyerin ilgili alanda bilgi edindiğini ve mesleği tanıdığını gösterir.
Sertifika Geçerliliği
Kursiyerlere verilen belge, e-devlet üzerinden sorgulanabilir üniversite onaylı sertifika türündedir. Kursiyerler edindikleri belgeyi ilgili iş alanlarının başvuru işleminde öne çıkarabilirler. Sertifika edinme süreci ile ilgili bilgileri ise eğitim danışmanları aracılığıyla öğrenirler.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim