Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Fotoğrafçılık kursu, fotoğrafçılık türleri doğrultusunda doğum, ürün fotoğrafçılığı gibi farklı türlerde düzenlenir. Temel fotoğrafçılık eğitimi ise fotoğrafçılığı temel olarak ele alan ve temel fotoğrafçılık teknikleri türleri üzerinde durulan eğitim programıdır. Profesyonel fotoğrafçılık eğitimi, fotoğraf çekmeyi hobinin ötesine taşıyarak gelir kazanmak amacıyla yapmak isteyenlere hitap eder.
Eğitim İçeriği
Fotoğrafçılık bir sanat dalıdır. Bu sanat dalında cisimler veya canlılar film ya da dijital ortam üzerinde kaydedilir ve görüntü oluşturulur. Bu işlevleri yaparak sanatı icra eden kişiler fotoğrafçı olarak adlandırılır. Özellikle de gazetecilik ve reklamcılık alanında fotoğrafçılara ihtiyaç duyulur. İyi bir fotoğraf sanatçısı olmak için A’dan Z’ye fotoğrafçılık eğitimi almak gerekir.
Fotoğrafçılık hem hobi olarak hem de meslek olarak yapılabilir. Bu yönüyle fotoğrafçılık kursu, kişisel gelişim kursları arasında bulunur. Fotoğrafçılık eğitimi online sertifika programlarında da verilir. Temel fotoğrafçılık kursu online ortamda verildiğinde sertifika sınavı da online olarak yapılır.
Online fotoğrafçılık kursu ile örgün eğitim fotoğrafçılık kurs programları arasında ders içeriği bakımından farklılık yoktur. Dolayısıyla online eğitimlerden verim almak mümkündür. Online eğitimin en önemli avantajı ise eğitime erişimde esneklik sunmasıdır.
Online eğitimde zamana veya mekâna bağlı olmaksızın ekstra masraflar olmadan eğitim almak mümkündür. Online eğitim sonunda mesleki açıdan kursiyerlerin kazanımı fotoğraf makinelerine ve temel ayarlara hakim olmak ve kompozisyon ve fotoğrafı görebilmek şeklindedir.
Fotoğrafçılık kursu eğitim programında fotoğrafçılığa dair tüm konular açıklığa kavuşturulur. Eğitim içeriğini oluşturan konu başlıkları şöyledir:
Fotoğrafçılığa Giriş
Fotoğraf Tarihi
Fotoğraf Makinaları ve Objektif Türleri
Doğru Ekipman Tercihi
Dijital Makinaların Çalışma Prensipleri
Dosya Formatları
Diyafram, Perde, Iso
Işık Ölçümü, Pozlama
Alan Derinliği
Beyaz Ayarı
Netleme ve Keskinlik
Işık ve Renk
Yardımcı Ekipmanlar ve Aksesuarları
Kompozisyon
Altın Oran
Çekim Türleri ve Teknikleri
Fotoğrafçılıkta Kompozisyon
Fotoğrafçılık eğitimi sonunda kursiyerler şu soruları yanıtlayabilecek düzeyde bilgiye sahip olurlar:
İş Olanakları
Temel fotoğrafçılık dersi alan kişiler çekim tekniklerinden alan derinliği uygulamaya kadar pek çok konuya vakıf olurlar. Fotoğrafçılık bilgileri sayesinde kişilerin fotoğraf stüdyolarında çalışmaları mümkün olur. Fotoğrafçıların mesleği icra edebilecekleri tek çalışma alanı fotoğrafçılık stüdyoları da değildir. Fotoğrafçıların şu alanlarda da çalışabilirler:
Profesyonel amaçlı fotoğrafçılık yapmak isteyen kişilerin temel fotoğrafçılık eğitimine ek olarak spesifik fotoğrafçılık dalında uzmanlaşması faydalı olur. Grafik tasarım alanında bilgi sahibi olmak ve iyi seviyede İngilizce bilmek de fotoğrafçılara avantaj sağlar.
Kimler Katılabilir?
Fotoğraf eğitim programları için özel bir koşul yoktur. Fotoğrafçı olmak isteyen veya hobi olarak fotoğraf sanatı ile ilgilenmek isteyen herkes kursa katılabilir. Bununla birlikte kursiyerlerin ilgili teknolojik aletlerin kullanıma dair bilgisinin olması önem taşır. Kursun katılımcı profili şöyledir:
Fotoğrafçılık kursu, aynı zamanda ileri seviye fotoğrafçılık eğitimi için altyapı oluşturur. Güzel sanatlar fakültelerinde ilgili bölümlerde okumak isteyenler de yetenek sınavlarına hazırlık amacıyla kursa katılabilirler.
Nasıl Katılırım?
Sertifikasyon
Fotoğrafçılık sertifikası almak için eğitim almak gerekir. Fotoğrafçılık kursu sertifika programına katılarak fotoğrafçılık eğitimi alan kişiler sertifika almak için sınava girmelidir. Fotoğrafçılık kursu sertifikası almak için sınavda 100 puan üzerinden en az 45 puan almak gereklidir.
Fotoğrafçılık sertifikasının en önemli avantajı profesyonel fotoğrafçılık yapmaya olanak tanımasıdır. Sertifika şu konularda bilgi sahibi olunduğunun göstergesidir:
Sertifika Geçerliliği
Üniversite ile iş birliği gerçekleştiren eğitim kurumları tarafından verilen eğitimi başarıyla tamamlayanlar sertifika sahibi olur. Sertifikanın üzerindeki üniversite onayı sertifikanın yasal nitelik kazanmasını sağlar. Sertifika ömür boyu geçerlidir. Üniversite onaylı fotoğrafçılık sertifikası e-devlet üzerinden sorgulanabilir. Milli Eğitim Temel Kanununa göre iş yerleri sertifikayı kabul etmek zorundadır.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim