Döküm İşleri Kursu | Kampüs Sertifika
E-Devlet Onaylı

Üniversite Onaylı

E-Devlet Onaylı

E-Devlet Onaylı

Online Sınav

Online Sınav

Döküm İşleri Kursu

Kontenjan Dolmadan Kaydınızı Yaptırın
Bu Grubun Son Kayıt Tarihine Kalan Süre

00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.

Döküm İşleri Kursu
Çağrı Merkezi
Eğitimlerimiz Hakkında Sorularınız İçin Danışmanlarımızı Arayabilirsiniz.

Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Döküm İşleri Kursu

Kurs, metal işçiliğine yönelik hazırlanan eğitimlerden biridir. Kurs süreci, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa uygun şekilde hazırlanmıştır. Temel olarak metalürji alanını ve döküm işini merkeze alan döküm işleri kursu, ilgili alanda kullanılan bilgileri aktarır. Kursiyerin başarılı bir kurs süreci geçirmesi durumunda genellikle üniversite onaylı döküm işleri sertifikası verilir.

Döküm İşi Nedir?

Döküm işi, metal üretim tekniklerinden biridir. Döküm tekniği, sıvı hâldeki metallerin, üretilecek ürüne uygun olarak kalıplar aracılığıyla katılaştırılmasıdır. Döküm kalıpçıları tarafından uygulanan döküm işi, küçük ve büyük üretim parçalarının imalatına uygun olarak yapılır. Döküm işinde görev alan meslek elemanları, üretimde belirlenen şeklin tam hâlini yaratmak için kalıplarla metalleri şekillendirirler. Genellikle demir ve çelik döküm çeşitlerine uygun işler yapılır. Meslek eleman adaylarına gerekli bilgileri aktaran eğitim yollarından biri ise döküm işleri kursudur.

Döküm İşleri Kursu Eğitim Süresi

Eğitim, ders modüllerine uygun olarak en az 40 saatlik ders süreci sunar.

Online Döküm İşleri Kursu Ne Kazandırır?

Online döküm işleri kurs programı, zaman ve mekân sınırlaması içermeden gerekli bilgileri aktarır. Döküm işleri kursu, döküm yönteminin ele alınmasını ve iş sağlığı-güvenliği kapsamında döküm işleminin nasıl yapılması gerektiğini içerir. İlgili derslerden sonra ise döküm işleri kurs bitirme belgesi sunulur.

Döküm İşleri Kursu Ders İçerikleri

Döküm İşlemi Nedir?

Döküm İşi Nerelerde Kullanılır?

Metalürji Nedir?

İş Sağlığı ve Güvenliği Kapsamında Döküm İşi

Metal Ergitme ve Döküm İşlemi

Döküm Kalıplama

TS, ISO ve EN Standartlarına Göre İzabe İşlemi

Döküm Uygulamasında Isıl İşlem Adımları

Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan kursiyerler;

Döküm işinin nerelerde uygulandığını,

Metalürji alanında bilinmesi gereken fizik ve kimya kavramlarını,

Metal döküm ve kalıpçılığında dikkat edilmesi gerekenleri,

İş sağlığı ve güvenliği önlemleri kapsamında döküm işini,

Metal ergitmenin ne işe yaradığını,

Isıl işlem adımlarının nasıl uygulanacağını öğrenmiş olurlar.

Dökümcü İş Olanakları

Döküm işlemini detaylı bir şekilde alarak ilgili yerlerde çalışmak için mesleki nitelikleri karşılamak gerekir. Döküm ocaklarında çalışmak ve dökümcü olmak için mesleki yetkinlikleri geliştirmek lazımdır. Mesleki gereklilikleri tamamlayanlar; döküm ocaklarıyla beraber demir-çelik fabrikalarında ve metal döküm sanayisinde çalışma olanağına sahiptirler.

Döküm yöntemi, tehlikeli iş kapsamındandır. Bundan dolayı ilgili meslekte çalışmak ve eğitime katılmak isteyenler işin gerekliliklerini bilmeleri gerekir. Kursa katılmak isteyip ilgili işte çalışmak isteyenler; el ve göz koordinasyona sahip olmaları ve fiziksel olarak herhangi bir sorunu taşımamaları lazımdır. İlgili şartları karşılayan kişiler, döküm işi kursuna katılarak mesleğe dair bilgiler edinebilirler.

Nasıl Katılırım?

Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.

İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.

Döküm İşleri Sertifikası Nasıl Alınır?

Döküm işleri kursu, sertifika sınavı uygulamasıyla sona erer. Döküm işleri hakkında bilgiler sunan kurs süreci, eğitim sonunda bilgiyi belgeleyen kurs sertifikasına yer verir. Kursiyerler, online sertifika sınavından en az 45 puan almaları durumunda döküm işleri sertifikası alırlar. Kursiyerin aldığı sertifika, alan içi bilgilere sahip olduğunu gösterir.

Döküm İşleri Sertifikası Sertifika Geçerliliği

Kursiyerlere sunulan sertifika, e-devlet uygulamasından sorgulanabilir, üniversite onaylı sertifika tipine sahiptir. Kursiyerler, ilgili yerlerde çalışmak için edindikleri üniversite onaylı sertifikayı öne çıkarabilirler. Sertifika edinmek için gereken eğitim süreci hakkındaki bilgiyi ise eğitim danışmanlarından öğrenebilirler.

Döküm İşleri Sertifikası
Neden Kampüs Sertifika?
  • dollar

    Ömür Boyu Erişim

  • paper-plus

    Ücretsiz Egzersiz Dosyaları

  • airplay

    Mobil, Tablet ve TV'den Erişim

  • clipboard

    Üniversite Onaylı Sertifika

  • clipboard

    19 Yıllık Deneyim