Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Anod üretimi ve rodlama kursu, tesisat teknolojisi alanında sıhhi tesisat montaj işlemlerini yapan meslek elemanını yetiştiren eğitim programıdır. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu baz alınmış olan anod üretimi ve rodlama kursu, tehlikeli işlerin gerçekleştirildiği şirketlerde kurumsal eğitim olarak da verilir. Üniversite onaylı anod üretimi ve rodlama kursu sonunda kursiyerler mesleki donanıma sahip olurlar.
Eğitim İçeriği
Anod, akım üreticinin pozitif kısmına bağlı olan elektrottur. Rodlama anod asamblesinin oluşturulmasıdır. Anod üretimi ve rodlama laboratuvar analiz sonuçlarına göre talimatları da göz önünde bulundurarak yaş anod pişirilmesiyle yapılır.
Anod üretimi ve rodlama kursu sonunda kursiyerler hammaddelerin analizlerinin takip ve kontrol işlemlerini açıklayabilme, analiz sonuçlarını değerlendirebilme, analiz sonuçlarına göre üretimi yönlendirebilme yetisi kazanırlar. Özellikle de şu soruları kapsamlı olarak yanıtlayabilirler:
Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde anod üretimi ve rodlama kursu eğitim programının süresi en az 40 saat olarak planlanmıştır.
Anod üretimi ve rodlama işlerinin iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyularak yapılması gereklidir. Müfredat da bu yönde şekillenmiştir. Ders içeriklerine dahil olan iş sağlığı ve güvenliği konuları şunlardır:
Anod üretimi ve rodlama eğitimi anod asamblesinin oluşturulması (rodlama) ve anodun geri kazanımı konusunda yeterlilik kazandırır. Bu yeterliliği sağlayan konular şunlardır: Mesleki yeterlilik kazandıran konuları ise şunlardır:
İş Olanakları
Anod üretimi ve rodlama kursu sonunda verilen sertifika metalürji alanında çalışmaya olanak tanır.
Kimler Katılabilir?
Anod üretimi ve rodlama kursu meslek edindirme kursu olduğundan kursa katılacak kişilerden okuryazar olduklarını belgelemeleri istenir. En az ilkokul mezuniyet belgesine sahip olmak kursa katılmak için yeterlidir. Kursiyerlerin bedensel ve ruhsal bakımdan mesleğin gerekliliklerini yerine getirmelerine engel sağlık sorunlarının olmaması da önem taşır. Nitekim kurs sonunda istihdam edilen kişiler işverene iş yeri hekimi onaylı sağlık raporu sunmak zorundadır.
Nasıl Katılırım?
Sertifikasyon
Sertifika kurs bitirme belgesidir, yani mesleki eğitim alındığını gösterir. Sertifika sahibi olmak için kurs programına katılmak gerekir. Online eğitim sürecini tamamlayanlar sertifika alabilmek için sertifika sınavına katılmak zorundadır. Sınav 100 puan üzerinden değerlendirilir. En az 45 puan alan kursiyerler sertifika almaya hak kazanırlar.
Sertifika Geçerliliği
Anod üretimi ve rodlama kursu sonunda verilen sertifika üniversite onaylıdır. Sertifikanın üzerinde üniversitenin onayının bulunması sertifikanın resmi olarak geçerliliği olan yasal evrak niteliği taşıdığını gösterir. Milli Eğitim Temel Kanununa göre iş yerleri sertifikayı kabul etmek zorundadır. Üniversite onaylı anod üretimi ve rodlama sertifikası e-devlet üzerinden sorgulanabilir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim